Nieuwsuur in de klas over de (nieuwe) taken van de gemeente

  Ellian van Strien (Schooltv)
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  Door Ellian van Strien (Schooltv) 1442 dagen geleden
  Nieuwsuur in de klas over de (nieuwe) taken van de gemeente
  Nieuwsuur in de klas is een samenwerking tussen Nieuwsuur en Schooltv. Het eerste thema van deze nieuwe serie is de Gemeentepolitiek. Wat is een motie, wat bedoelen we met participatiesamenleving en waarom is integriteit belangrijk als je een bestuurder bent? Er zijn 8 afleveringen, waarvan 1 special van 15 minuten over de Gemeenteraadsverkiezingen van 2014. Alle afleveringen zijn online te bekijken op www.schooltv.nl/gemeenteraad 
   
  Gebruik de afleveringen om met leerlingen in gesprek te gaan over de (nieuwe) taken van de gemeente, bijvoorbeeld ter voorbereiding van de Scholierenverkiezingen, georganiseerd door ProDemos. De afleveringen kunnen ook gebruikt worden om de woordenschat te oefenen.
  Bij de 7 korte afleveringen zijn 7 quizzen gemaakt waarmee de betekenis van woorden en uitdrukkingen geoefend en besproken kan worden. De quizzen kunnen online (ook op digibord of tablet) gedaan worden, of u kunt de vragen uitprinten. Bij iedere aflevering staat in de linkerkolom een link naar de quiz.

   

  Met vriendelijke groet, 
  Ellian van Strien
  NTR: schooltv
  Ellian.vanStrien@ntr.nl 

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers